Piftelute (chiftelute) de cartofi

Aperitive


Ai nevoie de:
(pentru 2 portii)

5 cartofi fierti
2 oua crude
100g alune prajite
ulei pentru prajit
condimente (sare, piper, patrunjel verde)




Mod de preparare:

Cartofii in coaja ii speli bine si-i pui la fiert intr-o oala cu apa si sare. Apa din oala trebuie sa depaseasca cu 2 degete cartofii. De obicei, cartofii in coaja nu se fierb cu capac. Cand s-au fiert cartofii (ii strapungi usor cu furculita) storci apa si-i lasi sa se raceasca. Curetii cartofii de coaja si ii dai pe razatoarea mare.

Alunele prajite le maruntesti.

Intr-un bol amesteci bine toate ingredientele, mai putin uleiul.

Cu mainile udate cu apa, formezi bilute cat nucile de mari, pe care le presezi pana ajung ca niste turtite de o inaltime de 1 cm. Aceste turtite le prajesti pe ambele parti intr-o tigaie cu ulei incins.

Chiftelutele le servesti alaturi de salata preferata. 

Sa ai o masa delicioasa!
 


Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.