Salata de sfecla rosie cu opintici

Salate


Ai nevoie de:
(pentru 2 portii) 

4 sfecle rosii de marime mijlocie
1/2 kg opintici
2 cepe albe
4-5 catei de usturoi
3 linguri ulei de masline
sucul de la 1/2 lamaie
condimente (sare, piper) dupa gust




Mod de preparare:

Speli sfecla rosie sub jet de apa rece si o pui la fiert intr-o oala. O lasi la fiert, fara sa o maruntesti sau sa o cureti de coaja, la foc potrivit aproximativ o ora. Pui apa in oala cat sa acopere sfecla.

Pe parcursul fierberii, daca este nevoie, mai adaugi apa incalzita in prealabil.

Este bine sa alegi sfecle de marime mica sau mijlocie, deoarece sunt mai gustoase decat cele mari.

Sfecla este fiarta cand intra usor furculita in ea. Cand s-a fiert sfecla, o cureti de coaja si o dai pe razatoarea mare.

Ciupercile le cureti de iarba si de alte gunoaie, le speli si le pui la fiert in apa cu sare, la foc potrivit. Cand sunt fierte, le pui intr-o sita sa se scurga bine de apa.

Ceapa taiata pestisor o innabusi intr-o tigaie cu ulei si 100ml apa. Cand ceapa s-a inmuiat adaugi opinticile si le mai lasi 2-3 minute pe foc.

Pui ceapa cu opinticile peste sfecla rosie, adaugi usturoiul pisat si sucul de lamaie.

Mai amesteci putin si servesti alaturi de paine prajita.

Sa ai o masa delicioasa!









Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.